Situació

Pallejà és un municipi de la comarca del Baix Llobregat.

Està format per dos nuclis de població: Pallejà i Fontpineda i està emplaçada a la banda dreta del riu, que fa divisòria amb els termes de Molins de Rei i el Papiol, situats a l’esquerra del Llobregat i en l’actualitat -segons dades de l’INE a 01/01/2009- hi viuen 11.134 habitants.

La vall de la que forma part Pallejà és al curs baix del riu, encaixat, a aquesta alçada, a la serralada Litoral gràcies a un sistema de fractures que van crear aquesta vall per la que passa el Llobregat en el seu tram final.

El terme municipal ocupa la plana al·luvial, propera al riu, i part del massís de les Planes o Montmany, un dels contraforts més orientals del massís del Garraf-Ordal pertanyents a la Serralada Litoral. Les altituds més destacades són les Planes (269 m), el Guixar (322 m), el Cucut (328 m), el Cuixó (302 m) i altres de menors com el Puig de Gratallops.

El límita amb Corbera de Llobregat, Cervelló i Sant Vicenç dels Horts.

El terme municipal de Pallejà es creuat per l’autovia N-II, per la N-340 i per la línia Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Degut a l’augment de població experimentada a Pallejà els últims anys a més de la millora en les comunicacions amb Barcelona, el nombre d’alumnes del centre ha crescut considerablement i s’ha fet necessària una ampliació d’instal·lacions ja que l’edifici fou inaugurat el juliol de 1989, per aquest motiu, a més d’aules i millores en el centre, s’ha dotat d’una pista poliesportiva exterior en condicions i d’un gimnàs covert i una aula de psicomotricitat per a infantil.

El centre està sota titularitat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i en l’actualitat és de doble línia a tots els cicles menys al Cicle Inicial (1r i 2n) que és de triple línia.

 

Ens pots trobar al Carrer Riera Boter nº 12 de Pallejà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: